מזונות ילדים נקבעים על ידי בית־המשפט בהתאם להכנסות ההורים, זמני השהות עם הילדים, והעלויות של צורכיהם הבסיסיים כמו: מגורים, מזון, חוגים, הוצאות רפואיות ועוד. לעיתים, הסיטואציה של ההורים משתנה (כמו במקרה של פיטורין או ירידה בהכנסות) ולכן נדרשת הפחתת מזונות ילדים המתבצעת על ידי פתיחת הסכם הגירושין לדיון מחודש.
בנוסף, תקדים משנת 2015 שינה את התפיסה הרווחת, שבה האב אחראי על מזונותיהם של ילדיו מגיל 6. במשרדנו, אנו מגישים תביעות רבות בתחום של הפחתת מזונות ילדים, המוגשות על ידי האב במרבית המקרים. בנוסף, אנו מייצגים גם את בני הזוג המבקשים להתנגד לתביעות אלה, ולהותיר את סכום מזונות הילדים על כנו.
בשנת 2021 פסק דין נוסף שינה מחדש את התפיסה בנוגע לדרך חישוב הפחתת מזונות ילדים, והשיב את החשיבות שמעניק בית־המשפט לשינוי נסיבות בחייהם של בני הזוג או הילדים לצורך קביעת המזונות מחדש.
תביעה על הפחתת מזונות ילדים
את התביעה על הפחתת מזונות ילדים ניתן להגיש בשתי ערכאות שונות: בית־המשפט לענייני משפחה או בית־הדין הרבני. הערכאה נבחרת בהתאם למוסד שאישר את הסכם הגירושין המקורי.
התהליך מתבצע באמצעות כתב־תביעה המוגש לבית־המשפט, תוך מתן אפשרות להתנגדות תוך זמן קצר העומד על חמישה עשר ימים בלבד. לכן, אם מתקבלת הודעה על תביעת הפחתת מזונות ילדים לפתח ביתכם, יש לפעול במהירות כדי להגיש התנגדות.
נסקור בקצרה את התהליך שעברו בתי־המשפט בעקבות שני תקדימים מהותיים הנוגעים לתביעות הפחתת מזונות ילדים.